Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowana wołowina z oscypkiem

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • 1 duży oscypek
  • 3 duże cebule
  • 5-6 ząbków czosnku
  • sól, olej
  • Sos:
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 starty zielony ogórek
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Połowę cebuli i czosnek drobniutko posiekać. Pozostałą cebulę pokroić w półplasterki. Ser oscypek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i skręcić przez maszynkę. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić mięsną masę. Uformować kiełbaski i na przemian z cebulą nabijać na szpadki. Opiekać na grillu około 15 -20 minut, ciągle obracając. Ze składników przygotować sos. Posiekać czosnek, zetrzeć ogórka i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Grillowane kiełbaski podawać z sosem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *