• 1 średniej wielkości kurczak
  • 3 cebule
  • 3 marchewki
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • 1 szklanka ryżu
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Kurczaka dokładnie umyć. W odpowiednio dużym garnku, zalać wodą tak aby był przykryty i gotować usuwając powstającą pianę. Gdy piana przestanie się tworzyć dodajemy do gotującego się kurczaka obrane cebule, marchewkę i oliwę z oliwek. Gotujemy do chwili aż mięsą kurczaka da się bez problemu oddzielić od kości. Kurczaka delikatnie wyjmujemy z garnka, odstawiamy w ciepłe miejsce, a do garnka dodajemy ryż i gotujemy do momentu aż będzie odpowiednio miękki, przyprawiamy.  Na talerz nakładamy porcję mięsa, cebulę i całość zalewamy rosołem z ryżem. Ryż można zastąpić gotowanym jajkiem, lanymi kluskami itp. Posypujemy posiekaną zieleniną i podajemy.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi