Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galantyna z kurczaka z pieczarkami

Składniki:

  • 1 kurczak
  • 25 dag pieczarek
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Z kurczaka odciąć skrzydełka, szyję i kuper po czym oddzielić mięso od kości.
    Z mięsa uformować  prostokątny płat, które oprószyć solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.
    Następnie pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Jajka roztrzepać z odrobiną wody i usmażyć dwa omlety, które rozłożyć na mięsie a na nich rozłożyć pieczarki.
    Całość delikatnie zwinąć w roladę, którą owinąć folią aluminiową.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 1, 5 godziny.
    Po upieczeniu pokroić w plastry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *