Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ziemniaków, pomidorów i sardeli

Składniki:

  • 250 g zielonej fasoli
  • 400 g ugotowanych ziemniaków
  • 300 g małych pomidorów
  • 6 sardeli z puszki
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków sałaty
  • kapary
  • oliwki

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać osoloną wodą i gotować około 8 minut.
    W między czasie ziemianki i pomidory pokroić w kostkę, sałatę porwać na mniejsze kawałki a sardele odsączyć.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
    Następnie ocet winny i balsamiczny wymieszać ze sobą, dodać oliwę, sól, pieprz oraz posiekane oliwki i kapary.
    Powstałym sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *