Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z kurczaka w kapuście

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
  • ćwierć główki białej kapusty
  • cebula
  • marchewka
  • ½ szkl. śmietany
  • łyżeczka mąki
  • łyżka przyprawy do zup
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać na krążki i przesmażyć ją na rozgrzanym oleju, wówczas dodać poszatkowaną kapustę oraz marchew startą na tarce.
    Całość doprawić do smaku i podlać odrobiną wody.
    Trzymać na ogniu przez kilka minut po czym dodać kurczaka pokrojonego w kostkę.
    Całość wymieszać i gotować do miękkości wszystkich składników, wówczas dodać śmietanę wymieszana z mąką.
    Wymieszać i raz zagotować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *