Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z pieczarkami Ewy

Składniki:

  • 4 porcje schabu
  • 3 cebule
  • 40 dag żółtego sera
  • 50 dag pieczarek
  • ¼ l śmietany
  • czosnek
  • mąką
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki pokroić w plasterki, 1 cebulę posiekać i przesmażyć całość na rozgrzanej patelni, po czym wrzucić posiekany czosnek oraz śmietanę.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą na koniec zagęszczając mąką.
    Schab usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Następnie schab ułożyć w naczyniu żaroodporny,  na nim ułożyć plasterki cebuli, potem plasterki sera a na samą górę wylać pieczarkowy sos.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *