Filety śledziowe z oscypkiem

15832
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Filety śledziowe z oscypkiem4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


  • ½ kg filetów śledziowych w oleju
  • 5 ząbków czosnku
  • szklanka zielonego groszku konserwowego
  • 1 czerwona papryka
  • pęczek szczypiorku
  • 1 duży oscypek
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz do smaku
  • 3-4 łyżki oliwy
  • 4-5 łyżek ostrej musztardy

    Sposób przyrządzenia:
    Filety śledziowe osączyć z nadmiaru oleju. Pokroić na porcyjki. Oscypek pokroić w plasterki. Groszek osączyć. Paprykę  umyć osączyć , usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Czosnek poobierać pokroić w cieniutkie talarki. Do miseczki wlać oliwę, dodać sól, cukier, pieprz, musztardę i posiekany szczypiorek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, połączyć z warzywami. Na długim półmisku ułożyć śledzie na przemian z plastrami oscypka. Obok śledzi ułożyć warzywa i polać sosem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi