Filet z karpia z pieczonymi ziemniakami
Filet z karpia z pieczonymi ziemniakami4.74 out of 5 based on 109 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w osolonej wodzie. W międzyczasie przyprawione filety rybne obtoczyć w mące, obrumienić na gorącym oleju. Ugotowane ziemniaki wymieszać z łyżką masła, dodać czosnek. Na blasze do pieczenia ułożyć ziemniaki i porcje ryby, piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C aż ziemniaki leciutko się zarumienią. Podawać z ulubionymi dodatkami.
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: wtorek, 03, sierpień 2010 09:22
- Jolanta Fortuna
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla