Fenkuł duszony z marchewką i cebulą
Fenkuł duszony z marchewką i cebulą4.65 out of 5 based on 130 voters.
Składniki:
- 6 marchewek, obranych i pokrojonych w słupki
- 2 bulwy kopru pokrojone wzdłuż na słupki
- 1 duża cebula pokrojona w półplasterki
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Na dużej patelni doprowadzić do wrzenia szklankę wody, dodać pokrojone warzywa, sól, cukier i oliwę. Dusić pod przykryciem 20 minut, odkryć pokrywę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dusić kolejne 5 minut. Dodać posiekany szczypiorek i koperek. Podawać gorące.
- Szczegóły
- Kategoria: Cebula
- Opublikowano: wtorek, 03, kwiecień 2012 11:27
- Roksana Biedroń
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak