Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fenkuł duszony z marchewką i cebulą

Składniki:

    • 6 marchewek, obranych i pokrojonych w słupki
    • 2 bulwy kopru pokrojone wzdłuż na słupki
    • 1 duża cebula pokrojona w półplasterki
    • 1 łyżeczka cukru
    • 2 łyżki oliwy
    • 3 łyżki posiekanego koperku
    • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Na dużej patelni doprowadzić do wrzenia szklankę wody, dodać pokrojone warzywa, sól, cukier i oliwę. Dusić pod przykryciem 20 minut, odkryć pokrywę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dusić kolejne 5 minut. Dodać posiekany szczypiorek i koperek. Podawać gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *