Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: włoski

Pstrąg pieczony z fankułem i ziołami

Składniki: 4 pstrągi sól, pieprz sok z cytryny 1 oczyszczony, pokrojony w kostkę fankuł 1 łyżka masła 4 łyżki posiekanych ziół: natka pietruszki, trybula, rozmaryn i tymianek cytryna pokrojona w ćwiartki Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, dodać fankuł, smażyć mieszając aż zacznie się rumienić. Tuszki pstrąga sprawić, umyć, osuszyć. Ryby skropić sokiem z cytryny,…

Fenkuł w miętowej marynacie

Składniki: 2 duże bulwy kopru włoskiego Marynata: 1,5 łyżeczki cukru 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oliwy ½ łyżeczki musztardy ½ łyżeczki soli 1 łyżka drobno posiekanej mięty 2 łyżeczki posiekanej szalotki Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty zmiksować. Bulwę kopru oczyścić, pokroić wzdłuż na cieniutkie plastry. W salaterce zalać plastry fenkułu marynatą, wymieszać, odstawić na…

Fenkuł duszony z marchewką i cebulą

Składniki: 6 marchewek, obranych i pokrojonych w słupki 2 bulwy kopru pokrojone wzdłuż na słupki 1 duża cebula pokrojona w półplasterki 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na dużej patelni doprowadzić do wrzenia szklankę wody, dodać pokrojone warzywa, sól, cukier i oliwę. Dusić…

Fenkuł duszony z papryką i cebulą

Składniki: 4 bulwy fenkułu pokrojone wzdłuż na plastry 3 cebule pokrojone wzdłuż na cienkie plastry 2 czerwone papryki oczyszczone, pokrojone wzdłuż na paski 2 łyżki oliwy 2/3 szklanki bulionu warzywnego 1 drobno posiekany ząbek czosnku szczypta nasion kopru 2 łyżki posiekanej bazylii, natki pietruszki i koperku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać oliwę, dodać…

Fenkuł pieczony z oliwą i octem balsamicznym

Składniki: 2 bulwy kopru włoskiego 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu balsamicznego Sposób przyrządzenia: Bulwy fenkułu dokładnie oczyścić, pokroić każdą wzdłuż na 4 lub 8 części, skropić oliwą i octem balsamicznym. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C przez 30 minut. W czasie pieczenia kilkakrotnie obracać i smarować resztą octu wymieszanego z oliwą.…