Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fenkuł duszony z papryką i cebulą

Składniki:

    • 4 bulwy fenkułu pokrojone wzdłuż na plastry
    • 3 cebule pokrojone wzdłuż na cienkie plastry
    • 2 czerwone papryki oczyszczone, pokrojone wzdłuż na paski
    • 2 łyżki oliwy
    • 2/3 szklanki bulionu warzywnego
    • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
    • szczypta nasion kopru
    • 2 łyżki posiekanej bazylii, natki pietruszki i koperku
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Na patelni rozgrzać oliwę, dodać fenkuł, cebulę i paprykę, smażyć mieszając 6 minut. Dodać bulion, czosnek, nasiona kopru, sól i pieprz do smaku. Powoli dusić na małym ogniu przez około 20 minut. Przed podaniem dodać zieleninę, wymieszać, ewentualnie przyprawić i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *