Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka w złocistej bułce tartej

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ szkl. bułki tartej
  • 4 szkl. pokrojonej fasolki szparagowej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzane mało wrzucić posiekany czosnek oraz bulkę tartą.
    Trzymać na małym ogniu często mieszając do momentu, aż bułka dobrze się usmaży.
    W między czasie ugotować fasolkę w osolonej wodzie.
    Miękką fasolkę odcedzić i dodać do zasmażki z bułki tartej.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Marcina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *