Fasolka w złocistej bułce tartej
Fasolka w złocistej bułce tartej 4.65 out of 5 based on 311 voters.
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
- ½ szkl. bułki tartej
- 4 szkl. pokrojonej fasolki szparagowej
- sól
- pieprz
-
Na rozgrzane mało wrzucić posiekany czosnek oraz bulkę tartą.
Trzymać na małym ogniu często mieszając do momentu, aż bułka dobrze się usmaży.
W między czasie ugotować fasolkę w osolonej wodzie.
Miękką fasolkę odcedzić i dodać do zasmażki z bułki tartej.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Marcina
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: poniedziałek, 30, marzec 2009 07:31
- Marcin
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak