Dorsz z chrzanem pieczony
Dorsz z chrzanem pieczony 4.63 out of 5 based on 111 voters.
Składniki:
- 1 kg dorsza
- 40 g tłuszczu
- 1/8 l śmietany
- 80 g chrzanu
- sól
- cukier
- 3 łyżeczki octu3%
Sposób wykonania:
Dorsza oczyścić po czym skropić octem i oprószyć solą.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać go roztopionym tłuszczem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 40 minut.
W trakcie pieczenia polewać powstałym sosem.
Gdy ryba jest już miękka polać ją śmietaną wymieszaną z chrzanem oraz cukrem i zapiekać jeszcze kilka minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: czwartek, 15, grudzień 2011 17:59
- Agata Domagała
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla