Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety schowane w warzywach

Składniki:

  • 600 g filetów z ryby
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 300 g mrożonych warzyw z kukurydzą
  • papryka
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 4 plasterki bekonu
  • 2 łyżki masła
  • łyżeczka soli
  • przyprawa ziołowa

    Sposób wykonania:
    Paprykę pokroić w paseczki, pomidory w kostkę a cebulę posiekać.
    Dodać mrożone warzywa i zalać całość około 1/8 l wody.
    Dusić na małym ogniu do miękkości.
    Następnie bekon przesmażyć na rozgrzanej patelni po czym dodać kawałek masła i smażyć rybę z obu stron około 2 minut.
    Obsmażoną rybę oprószyć solą oraz przyprawą ziołową i obłożyć duszonymi warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *