Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz z chrzanem pieczony

Składniki:

  • 1 kg dorsza
  • 40 g tłuszczu
  • 1/8 l śmietany
  • 80 g chrzanu
  • sól
  • cukier
  • 3 łyżeczki octu3%


Sposób wykonania:
Dorsza oczyścić po czym skropić octem i oprószyć solą.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać go roztopionym tłuszczem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około  40 minut.
W trakcie pieczenia polewać powstałym sosem.
Gdy ryba jest już miękka polać ją śmietaną wymieszaną z chrzanem oraz cukrem i zapiekać jeszcze kilka minut.
 

1 comment for “Dorsz z chrzanem pieczony

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *