Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z flądry zapiekany z serem

Składniki:

  • 500 g filetów z flądry
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 50 g żółtego sera

    Sposób wykonania:
    Filety skropić sokiem z cytryny po czym obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej.
    Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
    Następnie cebulę pokroić w krążki i zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym wymieszać ją z pietruszką i roztrzepanym  jajkiem i wylać na filety.
    Na koniec posypać jeszcze startym serem i wiórkami masła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *