Dip krabowy
Dip krabowy4.60 out of 5 based on 247 voters.
Składniki:
- kraby (mogą być z puszki) 25 dag
- sok z cytryny 1 łyżeczka
- kwaśna gęsta śmietana 15 dag
- sól
- pieprz
- sos tabasco
- posiekany koperek 1 łyżeczka
Sposób przyrządzenia:
Kraby należy umyć, jeśli są świeże lub odsączyć, jeśli są z puszki,
skropić je sokiem z cytryny, połączyć z kwaśną śmietaną, solą, pieprzem,
sosem tabasco oraz opłukanym i posiekanym bardzo drobno koperkiem.
Wszystko razem zmiksować, podawać schłodzone w lodówce.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: poniedziałek, 21, grudzień 2009 08:29
- albertos
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny