Dip do grilla
Dip do grilla 4.40 out of 5 based on 243 voters.
Składniki:
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1 ogórek
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka pasty pomidorowej
- sól
- biały pieprz
Sposób wykonania:
-
Obrany ogórek zetrzeć na tarce.
Następnie śmietanę połączyć z majonezem po czym dodać ogórek, posiekany czosnek, koperek oraz pastę pomidorową.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
Przed podaniem schłodzić.
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: czwartek, 16, wrzesień 2010 12:16
- Aneta Giemza
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny