Czerwona kapusta duszona w winie
Czerwona kapusta duszona w winie 4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- główka czerwonej kapusty
- 1 szkl. czerwonego wina
- 2 szkl. rosołu
- skórka starta z ½ pomarańczy
- łyżka soku pomarańczowego
- sól
-
Kapustę poszatkować po czym zalać ja czerwonym winem oraz gorącym rosołem. Trzymać na dużym ogniu do momentu, aż cały płyn wyparuje.
Gdy kapusta będzie miękka dodać skórkę i sok z pomarańczy.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
- Szczegóły
- Kategoria: Kapusta
- Opublikowano: poniedziałek, 12, kwiecień 2010 08:09
- Judyta Kapusta
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak