Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinia z mozzarellą

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ szkl. posiekanej cebuli
  • 2 szkl. cukinii
  • sól
  • pieprz
  • 1 szkl. sosu marinara
  • ¼ szkl. startego sera mozarella
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę po czym dodać cukinię i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na ogniu kolejne 4 minuty.
    Po tym czasie dodać sos marinara i gotować do miękkości cukinii.
    Na koniec posypać serem i gotować do momentu aż ser się roztopi.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *