Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielony groszek z grzybami

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 pory
  • 230 g grzybów shiitake
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szkl. mrożonego groszku
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżeczka przyprawionego octu z wina ryżowego
  • ½ łyżeczki aromatyzowanej soli
  • pieprz

    Sposób wykonania: 
    Por oraz grzyby smażyć na rozgrzanej oliwie około 7 minut.
    Po tym czasie dodać czosnek i smażyć kolejną minutę.
    Następnie dodać groszek i wodę.
    Trzymać na małym ogniu około 4 minut do miękkości groszku.
    Na koniec dodać ocet winny cały czas mieszając.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *