Składniki:
- kilka listków bazylii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 pomidory
- 1 kula sera mozzarella
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek ½ szkl. posiekanej cebuli 2 szkl. cukinii sól pieprz 1 szkl. sosu marinara ¼ szkl. startego sera mozarella natka pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę po czym dodać cukinię i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Trzymać na ogniu kolejne 4 minuty. Po tym czasie dodać…
Składniki: 1 ser mozzarella 1 szklanka bułki tartej 1 jajko Sposób przyrządzenia: Ser o kształcie sześcianu pokroić jak na zdjęciu. W misce skłócić jajko, w drugiej przygotować bułkę tartą Każdy kawałek sera zanurzyć w jajku, dokładnie obtoczyć w tartej bułce. Operację można powtórzyć aby uzyskać grubszą warstwę smacznej panierki. Na patelni rozgrzać mocno olej. Oleju…
Składniki: 50 dkg dobrej cienkiej kiełbasy 50 dkg sera mozzarella 1 jajko 1 szklanka tartej bułki Sposób przyrządzenia: Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w drobną kostkę. Podobnie pokroić obsączony z zalewy ser mozzarella. Ser, kiełbasę i skłócone jako wymieszać w misce, formować w kulki o średnicy 2, 5 cm, każdą dokładnie obtoczyć w bułce. Piekarnik…
Skład: 400g Mozarelli 500g cykorii natka pietruszki oliwa z oliwek ocet balsamiczny sol, pieprz, gałką muszkatołową Sposób przyrządzenia: Cykorie pokroić drobno, wymieszać z sola, gałka muszkatołowa i octem balsamicznym. Mozarlle pokroić w plasterki, ułożyć na cykorii. Posypać sola, pieprzem, pokropić olejem i octem balsamicznym