Bochen mięsa z kukurydzą, papryka i groszkiem
Bochen mięsa z kukurydzą, papryka i groszkiem 4.44 out of 5 based on 334 voters.
Składniki:
- 500 g metki
- 500 g mieszonego mięsa mielonego
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka groszku
- 1 słoik papryki
-
Mięso oraz metkę wymieszać ze sobą.
Wbić jajka i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie dodać odsączona kukurydze, groszek oraz paprykę.
Całość dokładnie wymieszać.
Z powstałej masy uformować walec, które ułożyć w brytfannie wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec około 90 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Wieprzowina
- Opublikowano: poniedziałek, 18, październik 2010 08:40
- Julia Wajs