Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bochen mięsa z kukurydzą, papryka i groszkiem

Składniki:

  • 500 g metki
  • 500 g mieszonego mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku
  • 1 słoik papryki

Sposób wykonania:

  1. Mięso oraz metkę wymieszać ze sobą.
    Wbić jajka i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie dodać odsączona kukurydze, groszek oraz paprykę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałej masy uformować walec, które ułożyć w brytfannie wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec około 90 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *