Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszczyk z nasionami konopi

Składniki:

  • 1 kg buraków
  • 2 łyżki oleju
  • 1szkl. nasion konopi
  • 1 cebula
  • sok z ćwiartki cytryn
  • sól
  • pieprz
  • 5-6 dużych ziemniaków

Sposób wykonania:

  1. Konopie podgrzać na patelni po czym zemleć i zalać 4 szkl. przegotowanej letniej wody, odstawić na 10 min.
    W między czasie obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie.
    Buraki również ugotować po czym je obrać i zetrzeć na tarce, wówczas skropić je sokiem z cytryny.
    Następnie podsmażyć buraki na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekaną cebulę i zalać całość konopią.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ziemniaki podawać osobno.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Renatę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *