Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszcz z rzodkiewką

Składniki:

  • 3 buraki ćwikłowe
  • 20 dag. białej kapusty
  • 1 rzodkiew
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 2 litry wody
  • sól
  • zielenina do posypania/koperek lub pietruszka/.

    Sposób przygotowania;
    Buraka, kapustę i cebulę kroimy w paseczki. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy 1/2 szklanki zimnej wody i dusimy ok. 20 minut. Potem dolewamy do naczynia z warzywami resztę wody, całość zagotowujemy i studzimy. Rzodkiew kroimy w małe kawałeczki, mieszamy ze śmietaną i dodajemy do garnka z barszczem. Doprawiamy zupę do smaku, mieszamy i podajemy posypaną koperkiem lub pietruszką.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Janinę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *