Barszcz czerwony z kapustą i grzybami
Barszcz czerwony z kapustą i grzybami4.41 out of 5 based on 250 voters.
Składniki:
- 30 dkg posiekanej kapusty
- 1 obrany pokrojony w paski burak ćwikłowy
- 1 obrana pokrojona w paseczki marchewka
- 2 pokrojone w kostkę ziemniaki
- 15 dkg pokrojonych w plastry grzybów leśnych lub pieczarek
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 1 liść laurowy
- 4 szklanki bulionu mięsnego
- sok cytrynowy do smaku
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Kapustę, buraki, ziemniaki, marchewkę, liść laurowy zalać bulionem, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać grzyby, dusić 5 minut. Grzyby z cebulą dodać do rondla z gotującą się zupą, gotować aż składniki będą miękkie, zakwasić i podawać posypane zieleniną. Jeśli ktoś lubi barszcz można zabielić śmietaną.
- Szczegóły
- Kategoria: Barszcz Czewony
- Opublikowano: wtorek, 06, lipiec 2010 08:22
- Adam Sakowski
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa