Bakaliowe placuszki
Bakaliowe placuszki4.77 out of 5 based on 132 voters.
Składniki:
- 8 jajek
- 50 g rodzynków
- 30 g migdałów
- 4 łyżki mąki
- skórka starta z pomarańczy
- 4 łyżki masła
- cukier puder
Sposób wykonania:
-
Żółtka utrzeć razem z 2 łyżkami masła, aby powstała gładka masa, wówczas dodać białka ubite na sztywną pianę oraz mąkę.
Całość delikatnie połączyć.
Na koniec wrzucić jeszcze posiekane migdały, rodzynki i skórkę z pomarańczy.
Z ciasta smażyć małe placuszki na rozgrzanym maśle.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem."Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Artura C
- Szczegóły
- Kategoria: Przekąski
- Opublikowano: czwartek, 09, kwiecień 2009 07:56
- Artur C