Babka ziemniaczana ze skwarkami
Babka ziemniaczana ze skwarkami4.44 out of 5 based on 333 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach, odcedzić na sicie. Do tak przygotowanej masy dodać jajka, mąkę, sól i pieprz do smaku. Na patelni zrumienić pokrojony w kostkę boczek, wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec ok. 1,5 godziny w temp 190 st. C. Podawać gorące ze śmietaną.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: środa, 03, listopad 2010 09:05
- Iwona Podgórna
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak