Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka ziemniaczana ze skwarkami

Składniki:

  • 1.5 kg ziemniaków
  • 35 dkg boczku wędzonego
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • olej, sól, pieprz do smaku
  • bułka tarta do foremki

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach, odcedzić na sicie. Do tak przygotowanej masy dodać jajka, mąkę, sól i pieprz do smaku. Na patelni zrumienić pokrojony w kostkę boczek, wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i  posypaną bułką tartą. Piec ok. 1,5 godziny w temp 190 st. C. Podawać gorące ze śmietaną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *