Babka ziemniaczana Ilony
Babka ziemniaczana Ilony 4.67 out of 5 based on 64 voters.
Składniki:
- ziemniaki 1 kg
- cebula 3 sztuki
- jajka 5 sztuk
- śmietana 1 szklanka
- mąka 5 dag
- surowy boczek 10 dag
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki po umyciu i obraniu należy zetrzeć na drobnej tarce
jarzynowej. Po czym odcisnąć je z soku, dodać do nich starta cebulę,
jajka, mąkę, śmietanę i doprawić do smaku. Blaszkę do pieczenia należy
wyłożyć pokrojonym w paski boczkiem, wylać na niego masę, przykryć
boczkiem i piec około 1 godziny.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: poniedziałek, 02, listopad 2009 08:01
- albertos
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak