Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Moskol

Składniki:

  • ziemniaki ugotowane 1/2 kg
  • mąka 1/2 kg
  • drożdże 5 dag
  • mleko 200 ml
  • jajka 1 sztuka
  • cukier 1 g

    Sposób przyrządzenia:
    Letnie mleko należy dokładnie wymieszać z drożdżami oraz cukrem,
    odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ziemniaki należy przepuścić
    przez maszynkę, dodać do nich mąkę, jajka i drożdże, wyrobić gładkie
    ciasto. Z ciasta należy formować niewielkie placuszki. I piec je na
    blasze w rozgrzanym piekarniku. Podawać polane roztopionym masłem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *