Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cosnycanka

Składniki:

  • ziemniaki 1 kg
  • czosnek 8 ząbków
  • cebula 1 sztuka
  • mięta
  • słonina 10 dag
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki należy obrać, umyć, a następnie ugotować i odcedzić. Czosnek
    wraz z cebula należy ugotować, pokroić grubo i połączyć z posiekanymi
    listkami mięty. Ziemniaki należy po ugotowaniu i ostudzeniu ponownie
    zalać wrzątkiem, dodać do nich cebulę z czosnkiem i miętę, a następnie
    dokładnie wymieszać i gotować przez kilkanaście minut. Podawać polane
    stopioną słoniną.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *