Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczna zupa z mięsem wieprzowym

Składniki:

  • 25 dkg łopatki wieprzowej
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 dymka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • ½ łyżeczki octu 6%
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone mięso pokroić w paski, zalać 4 szklankami  wody, doprowadzić do wrzenia, gotować aż mięso zmięknie, przyprawić.  Cebulkę i  łodygę selera obrać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulkę i seler, smażyć mieszając 3 minuty, dodać do gotującego się mięsa, gotować jeszcze 5 minut, dodać ocet i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *