Aromatyczna zupa z mięsem wieprzowym
Aromatyczna zupa z mięsem wieprzowym4.81 out of 5 based on 16 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone mięso pokroić w paski, zalać 4 szklankami wody, doprowadzić do wrzenia, gotować aż mięso zmięknie, przyprawić. Cebulkę i łodygę selera obrać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulkę i seler, smażyć mieszając 3 minuty, dodać do gotującego się mięsa, gotować jeszcze 5 minut, dodać ocet i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: wtorek, 01, marzec 2011 09:21
- Bozena Żelichowska
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa