Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ziemniaczana z żeberkami wieprzowymi

Składniki:

  • 30 dkg żeberek wieprzowych
  • 30 dkg ziemniaków
  • sól, pieprz do smaku
  • zielenina

    Sposób przyrządzenia:
    Żeberka umyć, zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować aż mięso będzie odpowiednio miękkie. Używając łyżki cedzakowej wyjąć żeberka, odstawić. Do gotującego się wywaru dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, powoli gotować. W międzyczasie z żeberek usunąć kości, mięso podzielić na porcje. Gdy ziemniaki będą „dochodzić” dodać mięso, skorygować smak przyprawami i po kilku minutach podawać. Przed podaniem na talerze dodać zieleniny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *