Amerykańska zupa z dorsza
Amerykańska zupa z dorsza4.65 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- 1 kg filetów ze skórą z dorsza
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 80 dkg pokrojonych w grubą kostkę ziemniaków
- 10 dkg piure pomidorowego
- 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek, chwilę smażyć uważając aby czosnek się nie przyrumienił. Do rondla wlać około 1 litr wody, dodać ziemniaki, sól i pieprz, gotować aż ziemniaki zmiękną, dodać pomidory i po kolejnych 5 minutach gotowania dodać pokrojone na porcje filety z dorsza. Po kolejnych 8 minutach gotowania dodać natkę pietruszki, skorygować smak i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: poniedziałek, 27, luty 2012 13:36
- Elwira Maciąg
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa