Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zawiesista zupa morska

Składniki:

    • ½ kg filetów ze skórą z dorsza, łososia, turbota itp.
    • 50 dkg mieszanki owoców morza
    • 2 pokrojone w plasterki marchewki
    • 1 pokrojona w kostkę cebula
    • 2 pokrojone ząbki czosnku
    • 5 dkg mąki
    • ½ szklanki oliwy
    • ½ szklanki białego wytrawnego wina
    • 3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
    • 2 pokrojone łodygi selera naciowego
    • 2/3 szklanki piure ziemniaczanego
    • 2 listki laurowe
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, marchewkę ni seler naciowy i czosnek, smażyć mieszając 5 minut mieszając. Dodać wino i gotować aż odparuje, dodać pomidory i 3 szklanki wody, gotować 10 minut, dodać owoce morza, obtoczone w mące porcje ryby i powoli gotować kolejne 5 minut. Przyprawić, dodać natkę pietruszki i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *