Afrodyzjak - ostrygi

352
com_content.article
(Oddano 197 głosów z średnią 4.56 z 5)
Afrodyzjak - ostrygi4.56 out of 5 based on 197 voters.


Skład:

  • świeże ostrygi
  • cytryny
  • pieprz czarny


Ostrygi

Sposób wykonania:

Skorupy ostryg bardzo dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Na półmisku posypanym drobno pokruszonym lodem układamy otwarte ostrygi* skropione sokiem z cytryny i posypane grubo zmielonym czarnym pieprzem. Całość dekorujemy cząstkami cytryny. Podajemy z wytrawnym szampanem.

 

 

* Ostrygi otwieramy bardzo ostrożnie aby zawarty wewnątrz muszli płyn nie wyciekł.

 

 

Uwaga! Do spożycia nadają się tylko małże z zamkniętymi muszlami. Otwarta muszla świadczy o tym że małże nie nadają się do jedzenia.

 

 

 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi