Śledź w winie

24312
com_content.article
(Oddano 103 głosów z średnią 4.65 z 5)
Śledź w winie4.65 out of 5 based on 103 voters.


Składniki:


  • 50 dag filetów śledziowych
  • 2 szklanki wytrawnego czerwonego wina
  • 1 łyżka miodu
  • goździki
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • liść bobkowy
  • cynamon

    Sposób wykonania:

    Śledzie zalać wodą i moczyć kilka godzin.
    W między czasie miód wymieszać z winem oraz przyprawami po czym doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas marynatą zalać odsączone z wody śledzie.
    Tak zamarynowane śledzie wstawić do lodówki na 24 godziny.
    Po tym czasie odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi