Składniki:
- 2 łyżki masła
- ¼ szkl. posiekanej cebulki
- ½ szkl. selera naciowego
- 2 łyżki mąki
- ½ łyżeczki pieprzu
- ¼ łyżeczki musztardy
- ½ łyzki sosu Worcester
- 1 szkl. mleka
- 1 ½ szkl. wywaru z kurczaka
- 2 szkl. startego sera cheddar
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Na rozgrzanym maśle przesmażyć cebulkę oraz seler po czym dodać musztardę, sos, mąkę oraz sól i pieprz.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie mleko wymieszać z wywarem i doprowadzić do wrzenia.
Trzymać na ogniu około 1 minutę po czym dodać ser i cały czas mieszając trzymać na małym ogniu, aż ser się rozpuści.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem udekorować papryką.