Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z sera cheddar

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • ¼ szkl. posiekanej cebulki
  • ½ szkl. selera naciowego
  • 2 łyżki mąki
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ¼ łyżeczki musztardy
  • ½ łyzki sosu Worcester
  • 1 szkl. mleka
  • 1 ½ szkl. wywaru z kurczaka
  • 2 szkl. startego sera cheddar
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym maśle przesmażyć cebulkę oraz seler po czym dodać musztardę, sos, mąkę oraz sól i pieprz.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie mleko wymieszać z wywarem i doprowadzić do wrzenia.
    Trzymać na ogniu około 1 minutę po czym dodać ser i cały czas mieszając trzymać na małym ogniu, aż ser się rozpuści.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem udekorować papryką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *