Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kurczakiem i jajkiem

Składniki:

  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka octu z wina ryżowego
  • 4 jajka
  • 850 ml bulionu drobiowego
  • 1 por
  • 125 g brokułów
  • 125 g gotowanego kurczaka
  • 2 pieczarki
  • 1 łyżka wytrawnego sherry
  • odrobina sosu chilii

Sposób wykonania:
W dużym garnku zagotować wodę po czym dodać do niej sól oraz ocet.
Następnie wbijać na wrzątek delikatnie po jednym jajku.
Gotować 1 minutę i wyjmować łyżką cedzakową.
Następnie w drugim garnku zagotować bulion, wówczas dodać do niego pora pokrojonego w plasterki, brokuły podzielone na różyczki, poszatkowanego kurczaka i grzyby oraz sherry.
Wymieszać i trzymać na ogniu około 10-15minut.
Po tym czasie dodać ugotowane jajka i gotować ostanie 2 minuty.
Przed podaniem posypać odrobiną  chili.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *