Składniki:
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka octu z wina ryżowego
- 4 jajka
- 850 ml bulionu drobiowego
- 1 por
- 125 g brokułów
- 125 g gotowanego kurczaka
- 2 pieczarki
- 1 łyżka wytrawnego sherry
- odrobina sosu chilii
Sposób wykonania:
W dużym garnku zagotować wodę po czym dodać do niej sól oraz ocet.
Następnie wbijać na wrzątek delikatnie po jednym jajku.
Gotować 1 minutę i wyjmować łyżką cedzakową.
Następnie w drugim garnku zagotować bulion, wówczas dodać do niego pora pokrojonego w plasterki, brokuły podzielone na różyczki, poszatkowanego kurczaka i grzyby oraz sherry.
Wymieszać i trzymać na ogniu około 10-15minut.
Po tym czasie dodać ugotowane jajka i gotować ostanie 2 minuty.
Przed podaniem posypać odrobiną chili.