Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kurczakiem i kukurydzą

Składniki:

  • 175 g kukurydzy z puszki
  • 850 ml bulionu drobiowego
  • 350 g gotowanego kurczaka
  • 16 kolb młodej kukurydzy
  • 1 łyżeczka chińskiej przyprawy curry
  • 1 cm laski imbiru
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób wykonania:
Kukurydze z puszki razem z 150 ml bulionu zmiksować na gładko po czym przetrzeć przez sito, usuwając łupiny.
Następnie do garnka wlać resztę bulionu, dodać masę z kukurydzy i kukurydze w kolbach oraz paseczki kurczaka.
Całość doprowadzić do wrzenia i gotować około 10 minut.
Po tym czasie dodać sos sojowy, imbir oraz curry i gotować jeszcze 10-15 minut.
Na koniec dodać jeszcze posiekany szczypiorek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *