Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa wołowo-warzywna

Składniki:

  • 225 g wołowiny
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cebule dymki
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 225 g makaronu jajecznego
  • 850 ml bulionu wołowego
  • 3 kolby kukurydzy
  • ½ pora
  • 125 g brokułów

Sposób wykonania:
Wołowinę pokroić na cienkie paseczki, dodać do niej posiekany czosnek dymkę, so sojowy oraz olej sezamowy.
Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki pod przykryciem na 30 minut.
W między czasie makaron ugotować według opisu na opakowaniu a bulion wołowy doprowadzić do wrzenia.
Wówczas dodać do niego paseczki wołowiny,, kukurydze, pokrojone pory oraz różyczki brokułu.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 7-10 minut.
Po tym czasie dodać jeszcze makaron oraz chili i gotować ostanie 2-3 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *