Składniki:
- 225 g wołowiny
- 1 ząbek czosnku
- 2 cebule dymki
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 225 g makaronu jajecznego
- 850 ml bulionu wołowego
- 3 kolby kukurydzy
- ½ pora
- 125 g brokułów
Sposób wykonania:
Wołowinę pokroić na cienkie paseczki, dodać do niej posiekany czosnek dymkę, so sojowy oraz olej sezamowy.
Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki pod przykryciem na 30 minut.
W między czasie makaron ugotować według opisu na opakowaniu a bulion wołowy doprowadzić do wrzenia.
Wówczas dodać do niego paseczki wołowiny,, kukurydze, pokrojone pory oraz różyczki brokułu.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 7-10 minut.
Po tym czasie dodać jeszcze makaron oraz chili i gotować ostanie 2-3 minuty.