Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kapusty i ziemniaków

Składniki:

  • ½ główki białej kapusty
  • 25 dag ziemniaków
  • porcja włoszczyzny
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 dag wędzonego boczku
  • ½ szkl. kwaśnej śmietany

    Kluski:

  • 25 dag twarogu
  • jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • gałka muszkatołowa
  • olej
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Boczek i włoszczyznę zalać wodą i gotować do miękkości warzyw, wówczas wyjąć boczek, pokroić go w kostkę i przesmażyć na patelni na skwarki.
      W między czasie posiekać kapustę, cebulę oraz czosnek i przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać do wywaru razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami.
      Trzymać na ogniu do miękkości składników, wówczas całość zmiksować na jednolitą konsystencję.
      Do sera dodać bułkę tartą oraz wbić jajko.
      Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
      Na gorącą zupę wrzucać kluseczki, które najlepiej ucierać w durszlaku wprost do zupy.
      Całość doprowadzić do zagotowania i na koniec podprawić śmietaną.
      Przed podaniem posypać skwarkami.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *