Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z Florencji

Składniki:


  • 15 dag pieczarek,
  • 1,5 l rosołu (może być z kostki)
  • 2 dag kaparów (opcjonalnie),
  • 25 dag ugotowanego domowego makaronu,
  • 150 ml śmietany,
  • 10 dag startego żółtego sera,
  • natka pietruszki,
  • 1 łyżka masła,
  • sól, pieprz i majeranek do smaku.

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić i usmażyć na maśle. Zalać rosołem, dodać kapary. Gotować ok 8 min. Wlać śmietanę. Zagotować. Dodać ugotowany makaron, natkę pietruszki i starty żółty ser. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem do smaku.

1 comment for “Zupa z Florencji

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *