Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z dyni z papryką

Składniki:

 

  • 50 dkg miąższu dyni pokrojonego w kostkę
  • 1 pokrojony w kostkę mały seler
  • 1 obrana, pokrojona papryka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 15 dkg kukurydzy konserwowej
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu rozgrzać masło, dodać warzywa i koncentrat pomidorowy, smażyć mieszając 10 minut. Do podsmażonych warzyw dodać bulion, doprowadzić do wrzenia, gotować 35 minut, dodać kukurydzę i kaszę mannę, przyprawić i gotować kolejne 10 minut. Przed  podaniem posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *