Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka kurczaka w sosie śmietanowym z rodzynkami

Składniki:

  • 5 udek z kurczaka
  • ½ szklanki bulionu mięsnego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 5 dkg masła
  • 1 łyżka koniaku
  • 2/3 szklanki śmietany kremowej
  • 5 dkg rodzynek
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone udka obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawami. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić na nim przyprawione wcześniej udka, przełożyć do rondla, podlać bulionem, dusić aż zmiękną. Dodać pozostałe składniki, dusić na małym ogniu 5 minut. Podawać z tostami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *