Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z chińskiej kapusty

Składniki:

  • 450 g kapusty pak choi
  • 600 ml wywaru z warzyw
  • 1 łyżka octu z wina ryżowego
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka wytrawnego sherry
  • 1 czerwona chili
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki wody

Sposób wykonania:
Liście kapusty poszatkować po czym przełożyć ją do gotującego się wywaru i trzymać na ogniu około 10-15 minut.
Następnie sos sojowy wymieszać z octem, sherry oraz cukrem.
Powstałą mieszanka przelać do wywaru, doprowadzić do wrzenia i gotować około 2-3 minut.
Po tym czasie dodać mąkę wymieszaną z wodą.
Gotować ostanie 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *